Hovawart Klub

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Magyarországi Hovawart Ebtenyesztők Országos Egyesületének Hivatalos Honlapja
Címlap

Hovawart az agility pályán

E-mail Nyomtatás PDF

A hovawart munkakutya, testfelépítése és temperamentuma igen alkalmasság teszi agilityzésre. Fordulékony, könnyed, lelkes kutya, aki örömét leli a sportban.







 Az agilitys kutya képzését kizárólag sok játékkal, motivációval képzelhetjük el. Labdával, apporttal vagy jutalomfalattal éppúgy motiválhatjuk kutyánkat, de mindig rövid ideig gyakoroljunk, és soha ne legyünk ingerültek. Kis lépésekben, türelmesen haladjunk, néha lépjünk vissza is egyet, és folyamatosan jutalmazzuk és dícsérjük kutyánkat. Az agilityben nincs szidás, minden a közösen leküzdött akadályok sikerélményén alapul.

A gyakorlás testileg-lelkileg összekovácsolja a csapatot, így ideális szabadidős tevékenység még akkor is, ha nem kívánunk versenyszerűen foglalkozni vele.

Gyakorolni bárhol és bármikor lehet,  akár még otthoni körülmények között is. De a legtöbb kutyasuliban ma már vannak agility-akadályok is.

Az alábbi képeken egyesületünk tagja, Péter mutat kutyáival egy kis ízelítőt az agilityből.

Boni és Adél hosszú ideje gyakorolnak, így ne keseredjünk el, ha kezdő kutyánk nem mindjárt egészen így mutatja be a gyakorlatokat. Az agility könnyűnek tűnik talán, de sok gyakorlás és türelem kell hozzá...

Sok sikert, és kellemes időtöltést !